Nuuskulan väki

HEIDI AALTONEN

Yrittäjänä olemisen olen kokenut palkitsevaksi onnistuneista asiakaskohtaamisista sekä asiakkaan ja koiran välisen yhteistyön paranemisesta. Koiran lajituntemus auttaa minua ja tukee koirien käsittelyssä ja trimmaamisessa. Se on kokonaisvaltaista hyvinvointia parhaimmillaan.

Olen aloittanut eläinalan yritystoiminnan vuonna 2007 eläintenkouluttajana ja koirien trimmaajana. Koulutusohjaajan ja ongelmakoirakouluttajan opinnot kävin Rakkaissa Haukuissa vuosina 2006-2008. Eläinaiheisten seminaarien ja koulutusten lisäksi olen suorittanut Opetushallituksen virallisen eläintenhoitajan ammattitutkinnon (AT), osaamisala eläintenkouluttaminen, vuonna 2012.

Vuodesta 2015 olen lisäksi toiminut Amiedussa eläintenhoitajan ammattitutkinnon (osaamisala eläintenkouluttaminen) kouluttajana. Ihmisten opettaminen ja ohjaaminen on yksi tärkeimmistä ja rakkaimmista työtehtävistäni siksi päädyin Haaga-Heliaan suorittamaan Ammattillinen Opettajankoulutuksen. Ammatillinen opettajankoulutus antaa pedagogisen kelpoisuuden opettajan tehtävään. AmO:ksi valmistun 30.11.2017.

Heidi_Lilo_ja_Mini


TIINA KORHONEN

Työni johtotähti on koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon vaikutetaan tasapainottamalla koiran fyysistä oloa hieronnalla ja akupunktiolla sekä positiivisin koulutusmenetelmin, jotka perustuvat lajituntemukseen ja tieteellisiin oppimisteorioihin.

Olen vuodesta 2005 lähtien toiminut yrittäjänä ja koira-alan ammattilaisena. Kuten useasti käy, omat koirat ovat ohjanneet minunkin tietä: koirahierojan (diplomert hundemassør) koulutukseni suoritin seisovan lintukoiran fyysisen hyvinvoinnin vuoksi vuonna 2004 Axelsonsilla Norjassa. Kiinnostus käyttäytymistä ja kouluttamista kohtaan tuli uuden koiran myötä ja näin seurasivat koulutusohjaajan ja ongelmakoirakouluttajan opiskelut Rakkaissa Haukuissa sekä Trainer’s Choicen ”kanakurssit” (v. 2009-10).

Jatkoa seurasi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin lukuisten kouluttamisen, käyttäytymisen ja hyvinvoinnin seminaarien, kurssien ja luentojen myötä. Suoritin Opetushallituksen eläintenhoitajan ammattitutkinnon (AT) eläintenkouluttamisen osaamisalalta vuonna 2012 ja koirahieronnan osaamisalalta vuonna 2015. Akupunktio Perinteisen kiinalaisen lääketieteen opintojen myötä (2015-16) tuli toivottuna lisänä tarjoamiini palveluihin. Opiskelut jatkuvat ja taidot lisääntyvät edelleen, kun vuonna 2018 jatkokoulutuksena olen aloittanut faskiamanipulaatio-opinnot.

Tiina