Nuuskulan väki

HEIDI AALTONEN

Yrittäjänä olemisen olen kokenut palkitsevaksi onnistuneista asiakaskohtaamisista sekä asiakkaan ja koiran välisen yhteistyön paranemisesta. Koiran lajituntemus auttaa minua ja tukee koirien käsittelyssä ja trimmaamisessa. Se on kokonaisvaltaista hyvinvointia parhaimmillaan.

Olen aloittanut eläinalan yritystoiminnan vuonna 2007 eläintenkouluttajana ja koirien trimmaajana. Vuodesta 2015 olen lisäksi toiminut Amiedussa eläintenhoitajan ammattitutkinnon (osaamisala eläintenkouluttaminen) kouluttajana. Koulutusohjaajan ja ongelmakoirakouluttajan opinnot kävin Rakkaissa Haukuissa vuosina 2006-2008. Eläinaiheisten seminaarien ja koulutusten lisäksi olen suorittanut Opetushallituksen virallisen eläintenhoitajan ammattitutkinnon (AT), osaamisala eläintenkouluttaminen, vuonna 2012.

Heidi_Lilo_ja_Mini


TIINA KORHONEN

Työni johtotähti on koiran kokonaisvaltainen hyvinvointi, johon vaikutetaan tasapainottamalla koiran fyysistä oloa hieronnalla ja akupunktiolla sekä positiivisin koulutusmenetelmin, jotka perustuvat lajituntemukseen ja tieteellisiin oppimisteorioihin.

Olen vuodesta 2005 lähtien toiminut yrittäjänä ja koira-alan ammattilaisena. Kuten useasti käy, omat koirat ovat ohjanneet minunkin tietä: koirahierojan (diplomert hundemassør) koulutukseni suoritin seisovan lintukoiran fyysisen hyvinvoinnin vuoksi vuonna 2004 Axelsonsilla Norjassa. Kiinnostus käyttäytymistä ja kouluttamista kohtaan tuli uuden koiran myötä ja näin seurasivat koulutusohjaajan ja ongelmakoirakouluttajan opiskelut Rakkaissa Haukuissa sekä Trainer’s Choicen ”kanakurssit” (v. 2009-10).

Jatkoa seurasi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin lukuisten kouluttamisen, käyttäytymisen ja hyvinvoinnin seminaarien, kurssien ja luentojen myötä. Suoritin Opetushallituksen eläintenhoitajan ammattitutkinnon (AT) eläintenkouluttamisen osaamisalalta vuonna 2012 ja koirahieronnan osaamisalalta vuonna 2015. Opiskelut jatkuvat edelleen Perinteisen kiinalaisen lääketieteen opiskelujen parissa v. 2016 loppuun.

Tiina