Bichon Frisen hoito-ohjeet

Oikea aikaväli pesulle ja trimmaukselle on se aika, jonka koirasi turkki kestää takkuuntumatta. Päivittäinen turkin karstaaminen kannattaa tehdä ennaltaehkäisevänä hoitotoimenpiteenä. Takut huopaantuvat, jos turkkia ei karstata ja kuivata joka kerta kun se kastuu. Kun takut huopaantuvat, niitä on melkein mahdoton selvittää ja ne aiheuttavat koiralle kipua, joka voi jopa estää sen luonnollisen liikkumisen.

Pese koira vain silloin, kun sen turkki on takuton. Pesun jälkeen huolellinen turkin kuivaus föönillä on ehdotonta. Kuivaaminen kannattaa tehdä myös ulkoilun jälkeen, jos turkki on kastunut.

Bichonin hoitovälineisiin kuuluu karsta, piikkikampa, shampoo, hoitoaine, imukykyinen pyyhe, fööni, trimmauspöytä, trimmaussakset, vanulaput, kynsileikkurit ja suonipihdit. Kannattaa panostaa korkealaatuisiin hoitovälineisiin ja tuotteisiin, sillä ne maksavat itsensä nopeasti takaisin.

Silmävuoto värjää silmänaluset ruskeanpunaiseksi, ja niistä saattaa tulla pahanhajuiset. Huuhtele silmät keitetyllä vedellä, joka on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Jos vuoto on jatkuvaa, kyynelkanavat voivat olla tukossa, käynti eläinlääkärillä on paikallaan. Korvakäytävässä kasvavat karvat on nypittävä sormin tai suonipihdeillä ennen pesua, jotta vesi pääsee valumaan pois. Putsaa vanulapuilla vain näkyvä osa, ei liian syvältä, jottet vahingoita välikorvaa ja tärykalvoa. Kynsien leikkaaminen tarpeen mukaan, jokaisella koiralla kynnet kuluvat yksilöllisesti. Leikkausväli on noin 2 viikkoa. Varo kynnen sisällä olevaa hermoa, leikkaa mieluummin vähän useammin vähän kerrallaan.

Turkin pesujärjestys: 1.) Turkki karstataan ja kammataan takuttomaksi. 2.) Pestään kädenlämpöisellä vedellä korkealaatuisella shampoolla. Shampoo puristellaan koiran turkkiin, ei hierota. Aloita pesu viiksistä ja tassuista. Pää ja niskaharja viimeiseksi. Anna shampoon vaikuttaa ennen huuhtelua. 3.) Käytä tarvittaessa hoitoaineita. 4.) Purista turkista enimmät vedet pyyhkeeseen. Kuivaa koira föönillä yksi alue kerrallaan. 5.) Turkki karstataan suoraksi samalla kun kuivataan föönillä. 6.) Käy turkki vielä piikkikammalla läpi, ettei yhtään takkua jäänyt. 7.) Mahanalusen sekä tassujen anturat voi siistiä trimmauskoneella. 8.) Lopuksi muotoile koira trimmaussaksilla haluttuun muotoon.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer