Koirahieronta

Miksi hierontaa?

Kaikki koirat koosta, iästä ja aktiivisuudesta riippumatta voivat kärsiä lihasjännityksistä. Jännitykset koira kokee kipuna ja elekielellään koira kertoo omistajalleen, että jokin on vialla. Koira voi olla aggressiivinen, stressaantunut, pelokas tai ärsyyntynyt. Fyysisiä merkkejä ovat mm. notkoselkäisyys, ontuminen, kosketuksen välttäminen tai venyttelyn lopettaminen. Kipuja aiheuttavat mm. suorituspaineet, traumat, epäsäännöllinen ja epätasainen liikunnan määrä ja laatu sekä erityisesti taluttimesta nykiminen ja huonot ulkoilutusvälineet. Keho pyrkii myös tasapainottamaan vahingoittunutta ja rasittunutta lihasta.

Hieronnan moninaiset vaikutukset

Hieronta vaikuttaa ihossa, lihaksistossa, hermostossa ja verisuonistossa. Se lisää verenkiertoa, joka saa lihakset mukautuvimmiksi ja notkeimmiksi. Hieronta vaikuttaa positiivisesti myös koiran henkiseen tasapainoon. Käsittely vapauttaa hyvänolonhormoneja ja koirasta tulee rauhallisempi ja tasapainoisempi. Koirahieronnan vaikutus ennaltaehkäisevänä hoitomuotona on kiistaton. Ajoittain on aiheellista viedä koira hierojalle, joka kartoittaa lihaksiston kunnon yksityskohtaisesti. Jo yhden hierontakerran jälkeen jännitykset voidaan saada laukeamaan useiksi viikoiksi tai jopa kokonaan.

Hieronta on kuntouttava – leikkauksen tai onnettomuuden jälkeen ajoissa aloitetun hieronta-, vesiterapia- ja venyttelyharjoittelun avulla koiran lihaskunto palautuu nopeammin kuin lepohoidossa. Lihaskuntoa kohottaa vaihtelevat harjoitukset, kuten erilaisissa maastoissa vapaana liikkuminen sekä vesiterapiaharjoittelu. Lisäksi koira terveenä pysyäkseen tarvitsee aivojumppaa ja hyvälaatuista ravintoa.

Scroll to Top