Milloin

02.11.2019    
13.00 - 15.00

Varaukset

Varaus suljettu

Missä

Porvoo
Nuuskula, Porvoo

Haussa koira etsii ilmavainunsa avulla metsään piiloutuneet ”eksyneet” ihmiset. Hakuharrastus on hauskaa ja motivoivaa yhteistä tekemistä koirille ja ohjaajille. Hakukurssi on tarkoitettu hausta kiinnostuneille ja/ tai lajiharrastusta aloitteleville koirakoille. Johdatus henkilöhakuun -kurssilla perehdymme laaja-alaisesti ohjaajan ja koiran toimintaan maastossa, joten se soveltuu erinomaisesti johdatuksena hakuun kaikille, rotuun ja ikään katsomatta. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta hakutyöskentelystä.

Kurssin aikana käymme läpi hakutyöskentelyä, koiran aktivointia ja palkitsemista sekä koiran hallintaa positiivista koulutustapaa käyttäen. Käsittelemme koiran ja ohjaajan välistä suhdetta. Käymme myös läpi suunnistuksen alkeet. Kurssi toimii hyvänä pohjana pelastustaidoille maastossa liikuttaessa, painopisteen ollessa kuitenkin koko ajan koiran kanssa työskentelyssä sekä haussa. Jokaiselle koirakolle suunnitellaan yksilöllinen harjoitus, jotta koulutus palvelisi koirakon tarpeita ja tavoitteita.

Kurssi on viitenä peräkkäisenä lauantaina 2.11. – 30.11. alkaen klo 13. Yksi kurssikerta kestää 2 tuntia ja tarvittaessa pidempään. Johdatus henkilöhakuun -kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Kurssi on suunniteltu kaksiosaiseksi: Johdatus henkilöhakuun -kurssilla luomme pohjaa ohjaajan ja koiran hakutyöskentelylle ja arjen maastotaidoille. Jatkokurssilla syvennämme taitoja kunkin koirakon valmiuksien ja tavoitteiden mukaisesti. Kurssista voi suorittaa vain ensimmäisen osan, Johdatus henkilöhakuun, mutta jatkokurssille osallistuminen edellyttää ensimmäisen osan suorittamista.

Kouluttajana Sari Somersalmi, eläintenkouluttaja (AT)
”Harrastan koirieni kanssa tällä hetkellä mm. palveluskoiralajeja ja tokoa. Olen liikkunut maastossa koirien kanssa yli 30 vuotta ja mm. ohjannut ulkomaisia ryhmiä erämatkailuyrityksessä.”

Varaukset

Tämän tapahtuman varaus on suljettu.

Scroll to Top