Milloin

27.09.2019    
18.00 - 21.00

Varaukset

Varaus suljettu

Missä

Nuuskula
Mestarintie 27, Porvoo, 06100

Koiratanssi on parhaimmillaan hauskaa ja rentoa yhdessäoloa ja uuden oppimista, jonka voi halutessaan jalostaa ihan kilpailuohjelman tekemiseksi. Koiratanssi on Suomessa virallinen koiraurheilulaji, jossa on kaksi lajia: freestyle, jossa tehdään erilaisia temppuja musiikin tahdissa ja HTM (heelwork to music), joka on seuraamista musiikin tahdissa erilaisissa määrätyissä positioissa.

Koiratanssikurssilla harjoitellaan lajin perusliikkeitä eli temppuja tai positioita, yhdistellään niitä ja tutustutaan musiikin käyttämiseen. Harjoituksia voidaan tehdä sekä freestyle- että heelwork to music – lajeihin. Kurssille ei tarvita mitään etukäteisosaamista, toivottavaa kuitenkin on, että ohjaajalla on jonkinlainen kontakti koiraan ja opettamisen alkeet hallussa. Jokaiselle koiralle voidaan tehdä sille sopivia harjoituksia, joten koiran iällä, rakenteella tai rodulla ei ole merkitystä. Ohjaajan ei tarvitse erityisesti osata tanssia, mutta ei siitä haittaakaan ole.

Kurssi koostuu kahdesta 3-tuntisesta perjantaista 27.9. ja 25.10. kello 18-21 Marjaanan ohjauksessa sekä näiden välillä kolmena peräkkäisenä perjantaina 4.-18.10. kello 19-20 Nuuskulan kouluttajan ohjauksessa. Yhteensä kurssin pituus on 9 tuntia.

Suomessa järjestetään virallisia ja epävirallisia koiratanssikisoja, SM-kisat ja Suomella on vuosittain valittavat edustusjoukkueet MM- ja PM-kisoissa. Suomessa on koiratanssiyhdistys Tahtitassut ry, jonka nettisivuilta voi käydä tutustumassa lajiin.

Marjaana Lohivirta, eläintenkouluttaja (at)
– koiratanssiharrastaja vuodesta 2002
– koiratanssin koulutusohjaaja
– koiratanssin koetoimitsija
– koiratanssin tuomarikoulutettava
– kisannut koiratanssin molemmissa lajeissa kolmen bouvierin ja yhden saksanpaimenkoiran kanssa Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2007
– osallistunut SM-kilpailuihin vuonna 2012 saksanpaimenkoiran (freestyle) ja 2018 bouvierin (HTM) kanssa
– vuoden 2018 edustusjoukkueen varakoirakko bouvierin kanssa HTM-lajissa

Opettaessani eläimiä ja ihmisiä haluan löytää jokaiselle omanlaisen tavan toimia. Pyrin olemaan rehellinen, reilu ja luottamuksen arvoinen niin koulutettavalle eläimelle kuin sen omistajallekin. Koiratanssissa haluan korostaa koiran ja ihmisen toimivaa yhteistyötä, joka antaa koiralle mahdollisuuden oivaltaa ja ohjaajalle työkaluja tehdä juuri omalle koiralle sopivia ohjelmia.


Varaukset

Tämän tapahtuman varaus on suljettu.

Scroll to Top