Milloin

03.11.2019    
14.00 - 16.00

Varaukset

Varaus suljettu

Missä

Nuuskula
Mestarintie 27, Porvoo, 06100

Jäljestäminen on koiralle luontaista ja erittäin mielekästä ja virikkeellistä tekemistä. Tunnistusetsintään koulutettu koira osaa erotella ihmisen yksilöllisen ominaishajun ja jäljestää sitä. Koira osaa myös ilmaista jäljelle pudonneet tavarat sekä itse jäljentekijän. Tunnistusetsinnän taitoa voi hyödyntää myös mm. eläimen, sienien, avaimien yms. etsintään sekä myös NoseWork -hajuihin.

Kurssilla keskitymme aluksi sisällä Nuuskulassa tunnistusetsinnän perusteisiin, hajujen käsittelyyn, hajuerotteluun, hajun käyttäytymiseen ja koiran eleiden lukemiseen. Koirakoiden edetessä tulemme olemaan myös ulkona ja tavoitteena on, että jokainen koirakko pääsee ”tositoimiin” eli ajamaan hajujälkeä ja etsimään ”kadonnutta henkilöä”.

Kurssi on viitenä peräkkäisenä sunnuntaina 3.11. – 1.12. kello 14 alkaen. Yksi kurssikerta kestää 1-2 tuntia tai jos tarve vaatii, pidempään. Ulkona ollessamme saattaa mennä 2-3 tuntia. Kurssi on korkeintaan viiden koiran pienryhmässä.

Nuuskulassa koirat harjoittelevat yksitellen sisällä, muiden odottaessa autossa. Ihmiset seuraavat kaikkien harjoituksia. Aluksi tarvitset koirasi lisäksi mukaan vain hyvät palkkiot koirallesi sekä kakkapussit. Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi mitä tarvikkeita/esineitä tarvitaan jatkossa.

Kouluttajana on Mika Älli
Eläintenkouluttaja (AT)
Suomen Tunnistusetsintäkoirat ry:n jäsen
Suomen Pelastuskoiraliitto ry:n jäsen

Varaukset

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.

Scroll to Top