Milloin

28.04.2019    
13.00 - 17.00

Missä

Nuuskula
Mestarintie 27, Porvoo, 06100

Jaana Pohjola luennoi Operantit ratsastajat ry:n kutsumana Nuuskulassa sunnuntaina 28.4 kello 13 alkaen:

Kysytään hevoselta – käytösongelmat hevosen näkökulmasta

Pelaatko hevosen kanssa samassa tiimissä vai sitä vastaan? Hevonen ei voi yhtäkkiä päättää lopettaa ihmisen vastustamista, mutta ihminen voi näin päättää. Kun päätät lopettaa hevosta vastaan taistelemisen, opit tuntemaan hevosesi paremmin ja ymmärtämään sitä enemmän. Jyrääkö hevonen taluttaessa? Pyrkiikö se karsinasta pihalle hinnalla millä hyvänsä? Melskaako se ruoka-aikaan? Poistuuko se paikalta, kun lääkäri tulee?

Oletko koskaan ajatellut, miten hevonen kokee kyseiset tilanteet? Pottuileeko se kenties tahallaan? Mitä se kokee vastustamisella saavuttavansa?

Kysytään hevoselta -ajatus lähtee siitä, että hevosen näkökulmasta ihmisten toiminnassa kaikkein tärkeintä on ennakoitavuus. Ennakoitavuutta seuraa hallinnan tunne, eli tunne siitä, että hevosella on mahdollisuus vaikuttaa itse tapahtumien kulkuun. Mitä enemmän hevonen kokee voivansa vaikuttaa tapahtumien kulkuun, sitä motivoituneempi se on tekemään ihmisen toivomia asioita sekä tallissa että kentällä.

Kouluttaja Jaana Pohjola on hevosten käyttäytymisen, kouluttamisen ja valmentamisen maisteri Portsmouthin yliopistosta. Hän on lisäksi eläinten käytösneuvoja ja auttaa työkseen ihmisiä ymmärtämään eläimiään paremmin. Jaana on sitä mieltä, että haastavat hevoset opettavat meitä parhaiten ja niitä pitäisikin arvostaa nykyistä enemmän.

Ilmoittaudu: lindmillakata@gmail.com
Ilmoita nimesi, puh.nro ja oletko operantit ratsastajat ry jäsen
Viestin otsikoksi: Jaana Pohjola luento
OpeRan jäsen: 20e
Ei-jäsenet: 30e

Scroll to Top