Vesiterapia-allas


HAU-kuntoklubilla käytetään suomalaista Ergobath-vesijuoksumattoa
KUNTOILUUN, KUNTOUTUKSEEN TAI JOPA PAINONPUDOTUKSEEN

Vesiterapia-altaan kuntoiluharjoitukset sopivat terveille koirille, joille haetaan liikuntaan vaihtelua. Se tarjoaa lihaskunnon kohotusta tehokkaasti. Kuntoutuksena vesiterapia on turvallinen harjoitus leikkauksesta tai traumasta toipuvalle ja nivelrikkoiselle. Ylipainoiselle koiralle vesiterapiaharjoitukset ovat tehokasta mutta nivelille turvallista liikuntaa.

Vesiterapia-altaan tehokas ja turvallinen vaikutus perustuu veden ominaisuuksiin: veden noste vähentää kehon painoa ja tukee lihaksia ja niveliä. Veden vastus vahvistaa lihaksia moninkertaisesti ilmaa tehokkaammin. Veden hydrostaattinen paine vähentää kipua, nivelten turvotusta ja nestekertymiä kudoksessa ja harjoitukset on helpompi tehdä.

Kävely vesiterapia-altaassa on kontrolloitua, kun veden korkeutta ja lämpötilaa sekä juoksumaton nopeutta ja kaltevuutta voidaan säätää portaattomasti. Harjoittelussa vahvistetaan luontaista askellusta ja uintiin verrattuna koira käyttää kaikkia jalkojaan. Altaan ikkunoista koiran liikkeitä on helppo seurata ja harjoitusta muuttaa koiran mukaan. Ylämäkivastuksella vahvistetaan takaraajojen lihasten voimakkaampaa käyttöä, ja tällaista harjoittelua suositellaan niin metsästys-, urheilu- kuin näyttelykoirillekin. Vesiterapia-allasharjoittelu yhdistettynä hierontaan toimii erittäin hyvin ennaltaehkäisevänä hoitona erilaisiin tuki- ja liikuntaelinongelmiin.

Kävely tai juoksu vesiterapia-altaassa on raskasta ja väsyttävää jo lyhyenä harjoituksena. Harjoittelun jälkeen koira tarvitsee lepoa, joten treenit ja pitkät lenkit jätetään toiselle päivälle.

Ennen vesiterapia-allasharjoittelua

HAU-kuntoklubilta voi myös lainata tai ostaa valjaat tarvittaessa ja sieltä löytyy myös kuivaaja. 

Vesijuoksuharjoittelua ei suositella, jos koiralla on
Scroll to Top